Menu cateringowe

DANIA GŁÓWNE

  • Kotlet de volaille
  • Schab duszony w sosie borowikowym
  • Kotlet góralski (schab, śliwka, ser żółty, szynka konserwowa)
  • Udko pieczone z pieczarkami
  • Udziec z indyka pieczony z jabłkiem I ananasem
  • Boeuf Strogonow
  • Kotlet z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych
  • Kotlet hawajski (pierś z kurczaka, ser , ananas)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Schab pieczony w sosie mysliwskim
  • Karkówka piczona w sosie borowikowym
  • Ryba z dipem pestkami z dyni – z pestkami dyni
  • Pieczony łosoś
  • Kaczka luzowana z jabłkiem i sosem żurawinowym

SAŁATKI

  • Sałatka grecka z fetą i oliwkami
  • Sałatka włoska (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, pieczarka konserwowa)
  • Sałatka węgierska (papryka, groszek, warzywa, mięso)
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczyka
  • Sałatka krabowa z makaronem sojowym
  • Sałatka brokułowa
  • Sałatka kalafiorowa
  • Sałatka jajeczna
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem
  • Sałatka wiosenna
  • Sałatka krewetkowa
  • Pomidory z czerwoną cebulką
  • Pomidory z mozzarellą
  • Sałatka hawajska z ananasem i kurczakiem
  • Sałatka gyros

PRZYSTAWKI

  • Paluszki z kraba + dip
  • Schab w galarecie ze śliwką
  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Indyk z morelą i brzoskwinią w galarecie
  • Galaretka z kurczaka
  • Jajka w majonezie
  • Jajka faszerowane
  • Ryba po grecku
  • Roladka z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w galarecie
  • Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym
  • Śledź (klasyczny z cebulką/w śmietanie/po kaszubsku)
  • Deska mięs pieczonych
  • Pasztet z żurawiną
  • Wędliny
  • Tatar

ZUPY

  • Rosół z makaronem
  • Flaki
  • Krem z białych warzyw z grzankami lub groszkiem ptysiowym
  • Żur staropolski z kiełbasą I z jajkiem
  • Barszcz czerwony z pasztecikami na cieście drożdżowym
  • Zupa cebulowa
  • Krem z zielonych warzyw z grzankami lub groszkiem ptysiowym
  • Krem z dyni z grzankami lub groszkiem ptysiowym
  • Zupa zbójnicka z kuleczkami mięsnymi
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa krem z pieczarek

CIASTA

  • Sernik
  • Szarlotka
  • Biszkopt z owocami
  • Ciasto miodowe
  • Stefanka
  • Pychotka z orzechami
  • Tortowe
  • W – z
  • Snikers
  • Rolada
  • Shrek
  • Cappuccino

GARMAŻERKA

  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi z kapustą i pieczarkami
  • Pierogi z serem
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta
  • Krokiety z mięsem
  • Krokiety z kapustą i pieczarkami
  • Pyzy z mięsem (białe/szare)
  • Pyzy bez mięsa
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Kluski śląskie ze szpinakiem
  • Naleśniki z serem

SURÓWKI

  • Bukiet surówek
  • Bukiet warzyw z wody

DODATKI

  • Frytki
  • Ziemniaki zapiekane z tymiankiem
  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Kluski śląskie